MIR_191112_BCR_007170_2100px

Boten

The Ocean Race, die in 2022 van start gaat, omvat twee dynamische bootklassen: de IMOCA 60-klasse met hoge prestaties en foiling, en de VO65-klasse met één ontwerp, die tijdens de laatste twee edities van de race zo’n spannende race opleverde.
De deelnemers in de IMOCA 60-klasse zullen strijden om de The Ocean Race trofee, terwijl de deelnemers in de VO65-klasse zullen strijden om de The Ocean Race Trophy for VO65.

IMOCA 60

De foiling IMOCA 60 klasse voegt een high-performance en design aspect toe aan de race na de laatste twee edities van one-design racing, waar alle boten identiek waren. Deze verschuiving betekent dat de teams de grenzen van de technologie zullen verleggen met boten die boven het water met extreem hoge snelheden foliën.

De IMOCA 60-klasse staat aan de spits van de technologie voor offshore monohulls en de zeilers en ontwerpers zullen elk technisch voordeel dat ze kunnen vinden, nastreven.

VO65

In de laatste editie van de race zorgde de VO65 voor recordsnelheden, waarbij team AkzoNobel een nieuw 24-uurs afstandsrecord vestigde.

De race was ook de spannendste in de 45-jarige geschiedenis van het evenement: drie teams naderden de eindstreep van de laatste etappe met een kans om de algemene titel te winnen. De marge voor Dongfeng Race Team bedroeg slechts 16 minuten na 126 dagen racen.

Het evenement van 2022 zal de derde ronde van de planeet zijn voor de robuuste VO65-vloot.