Raceleider 11th Hour Racing Team gedwongen om race op te schorten na klap van GUYOT milieu-Team Europe

GUYOT environnement – Team Europe in botsing met 11th Hour Racing Team na de start van etappe 7

De leider in The Ocean Race, 11th Hour Racing Team, heeft ongeveer 15 minuten na de start van de laatste etappe de race moeten staken nadat ze grote schade hadden opgelopen toen ze werden geraakt door GUYOT envrionnement – Team Europe.

De botsing beschadigde beide boten, die zijn teruggekeerd naar de haven in Den Haag. Er zijn geen gewonden gemeld.

Op het eerste gezicht lijkt het een overtreding van de regels door het GUYOT-team van schipper Benjamin Dutreux, die de boot van 11th Hour Racing Team blijkbaar niet zag tot het te laat was.

“Hun boot verscheen voor me en het was te laat”, gaf Dutreux toe aan de kade. “Het was toen onmogelijk om contact te vermijden (nadat ik ze had gezien). Ik neem alle verantwoordelijkheid. Het is zeker onze fout.”

11th Hour Racing Team schipper Charlie Enright zei dat hij probeerde een crash te voorkomen, maar toen hij zich realiseerde dat de weggevende GUYOT boot niet van koers veranderde, was het te laat.

“Het is duidelijk dat dit een extreem ongelukkige situatie is”, zei hij nadat hij was teruggekeerd naar het dok. “Ik wil niet speculeren, maar het lijkt erop dat de andere boot ons niet zag. Wij hadden voorrang. De impact was krachtig – we hebben geluk dat iedereen in orde is…

“Ongelukken gebeuren en ik weet dat het duidelijk is dat zij onze race niet wilden beëindigen, net zoals wij hun race niet wilden beëindigen. We moeten gewoon zien wat er verder gebeurt. Het is zeker niet voorbij tot het voorbij is – dit is niet de reden dat we de klus niet klaren. Wat er ook voor nodig is – we komen er wel uit.”

Kort na 20.30 uur plaatselijke tijd in Den Haag kondigde GUYOT environnement – Team Europe aan dat ze zich zouden terugtrekken uit de etappe en dat ze alle hulp zouden bieden aan 11th Hour Racing Team.

“Ik vind dit erg jammer”, zei Dutreux. “Ik hoop echt dat ze terugkomen en deze race winnen… We zullen proberen ze te helpen zoveel we kunnen.”

Meer Nieuws

11th Hour Racing Team wint The Ocean Race

11th Hour Racing Team wint The Ocean Race

Team Malizia ‘saves the best for last’ met een overwinning in Leg 7 van The Ocean Race

Team Malizia ‘saves the best for last’ met een overwinning in Leg 7 van The Ocean Race

Team JAJO in The Ocean Race Sprint Cup na tweede plaats in laatste etappe

Team JAJO in The Ocean Race Sprint Cup na tweede plaats in laatste etappe