13_12_180630_PMA_5048_0939-1280x853

Praktische informatie voor de omgeving

Van zondag 11  tot en met donderdag 15 juni staat de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport tijdens The Ocean Race Den Haag. Den Haag is sportstad aan zee en is daarom ontzettend trots dat dit evenement in Den Haag plaatsvindt. Als bewoner of ondernemer van dit gebied zit u tijdens dit unieke evenement op de eerste rij.

De eerste en tweede haven zijn het decor van watersportactiviteiten, maatschappelijke programma’s en er is volop entertainment voor jong en oud. Of u nu zeiler bent of niet, The Ocean Race is een uitje voor het hele gezin. Geniet van muziek, culinaire verwennerij en laat u onderdompelen in alles wat de zeilsport te bieden heeft. Het evenement is gratis te bezoeken en belooft een festijn te worden voor zeilers, dagjesmensen en het bedrijfsleven. Bekijk het volledige programma via theoceanracethehague.nl/programma.

We realiseren ons dat grootschalige evenementen ook impact hebben op de directe omgeving. Uiteraard doen we er alles aan om (verkeers)drukte in goede banen te leiden en de impact op bedrijven en bewoners op of aan het evenemententerrein zo beperkt mogelijk te houden. 

Lees hier wat dit evenement voor u kan betekenen en hoe u zich kunt voorbereiden. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met actuele informatie. 

Openingstijden Ocean Live Park
Zondag 11 juni: 11.00 – 21.00 uur (afhankelijk van de aankomst van de boten)
Maandag 12 tot en met donderdag 15 juni: 11.00 – 21.00 uur

Locatie van het evenemententerrein
Het terrein bestaat uit het Ocean Live Park in het Havengebied en het wedstrijdgebied op het water van de Noordzee. Het Ocean Live Park in het Havengebied bestaat uit de eerste en tweede haven. De hoofdingang van het Ocean Live Park is via de tweede haven. Onderstaand ziet u een impressie van hoe het evenemententerrein eruit ziet.

Gratis toegang
Het evenement is gratis te bezoeken. Er is ontzettend veel te doen, te zien en te beleven voor jong en oud. Bekijk hier de gehele programmering. 

Verwachte bezoekersaantal
The Ocean Race trekt naar verwachting ongeveer 145.000 bezoekers, verspreid over vijf dagen. De drukste dagen zijn naar verwachting de openingsdag op zondag 11 juni en de laatste dag van het evenement op donderdag 15 juni.

Op- en afbouwperiode
De opbouw van het terrein start op 31 mei en duurt tot 11 juni, de afbouw start op 15 juni in de avond en duurt hoogstwaarschijnlijk tot en met 23 juni. De organisatie houdt hierbij zo veel mogelijk rekening met de lokale ondernemers. Zowel de op- als afbouw verloopt gefaseerd om overlast en drukte te voorkomen. Tijdens de op- en afbouw kunnen gebieden voor de veiligheid tijdelijk worden afgezet.

Doorrijkaarten Zeesluisweg
Voor bewoners en ondernemers aan de Zeesluisweg zijn doorrijkaarten beschikbaar. Dit is de enige straat die wordt afgezet tijdens het evenement en de op- en afbouw ervan. Wilt u een doorrijkaart ontvangen, stuur dan een mail aan omgeving@theoceanracethehague.nl

Geluid
In het Ocean Live Park is een podium aanwezig waar muziek wordt afgespeeld. Het programma van dit podium vult zich met verschillende opkomende en bestaande Haagse artiesten. Alle optredens zijn gratis te bezoeken. De organisatie houdt zich uiteraard aan de geldende maximale geluidsnorm.

Bereikbaarheid
De havengebieden worden niet afgesloten en zijn wandelend altijd vrij toegankelijk.

Wel is een klein deel van het gebied tijdens het evenement afgesloten voor auto’s en worden (drang)hekken geplaatst om bezoekersstromen te reguleren en indien nodig drukke wegen of kades tijdelijk af te kunnen sluiten. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar, ook voor leveranciers en pakketdiensten. Wel kan het voorkomen dat u niet voor de deur kunt parkeren. Ook de havenhoofden blijven vrij toegankelijk. Voor de veiligheid wordt het publiek via bebording en toezicht van beveiliging gewezen op het gevaar van het beklimmen van betonblokken. 

Natuurlijk heeft de verkeersafwikkeling van het grote aantal bezoekers dat wordt verwacht de aandacht. Het advies aan bezoekers is om met de fiets of het openbaar vervoer te komen en dit communiceren wij ook zeer actief via al onze kanalen. Rond het evenemententerrein worden tijdelijke fietsenstallingen geplaatst. Bezoekers die toch met de auto komen, worden verwezen naar de bestaande parkeermogelijkheden rondom Centraal Station en Holland Spoor vanwaar ze met het openbaar vervoer naar het evenement kunnen reizen.

Bereikbaarheid supermarkt Aldi
Supermarkt Aldi ligt midden in het evenemententerrein, maar is gedurende de hele periode te voet en per fiets bereikbaar. Op vrijdag 26 mei wordt er een helling met rijplaten geplaatst, zodat de supermarkt toegankelijk blijft en de winkel gemakkelijk met de winkelwagen bereikbaar is. U kunt uw boodschappen ook tijdens het evenement gewoon blijven doen. Helaas kunt u niet parkeren voor de deur. Komt u met de auto dan kunt u het beste parkeren aan de Schokkerweg.

 

Bereikbaarheid overige ondernemers
Alle ondernemers in en rondom het evenemententerrein zijn te voet en per fiets te allen tijde goed bereikbaar. We werken tijdens het evenement nauw samen met diverse lokale partners uit de omgeving. 

Horecaondernemers aan het lage deel van de Tweede Haven (Dr. Lelykade), kunnen gedurende het evenement enkel vóór 10.00 uur of na 22.00 uur leveringen ontvangen.

Verkeersmaatregelen
The Ocean Race trekt extra bezoekers naar de haven van Scheveningen. Uiteraard doen we er alles aan om (verkeers)drukte in goede banen te leiden en uw woning of onderneming te allen tijde goed bereikbaar te houden. 

Vanuit het evenement worden er geen wegen afgezet. Alleen in het geval van calamiteiten kan dit veranderen. De havens worden wel autoluw gemaakt en zijn enkel voor bestemmingsverkeer toegankelijk. De Dr. Lelykade en de lage Vissershavenweg worden autovrij. 

Voor de meest actuele informatie over bereikbaarheid en praktische maatregelen voor omwonenden en omliggende bedrijven, kunt u zich hier aanmelden voor de speciale nieuwsbrief.

Terugblik informatiebijeenkomst
Maandag 22 mei vond er een informatiebijeenkomst plaats voor bewoners en ondernemers rondom het evenemententerrein. Stefans Coppers, voormalig on-board reporter, nam iedereen met een pakkende presentatie mee in de magie van The Ocean Race. Ook kwamen het programma en de praktische maatregelen deze avond aan bod. Wij kijken terug op een geslaagde informatieavond. Benieuwd naar de presentatie? Bekijk hem hier.

Vlaggetjesdag
The Ocean Race is de voorloper van Vlaggetjesdag. Beide evenementen doen er alles aan om van de zomer op Scheveningen een feest te maken. The Ocean Race eindigt op donderdag 15 juni en Vlaggetjesdag vindt plaats op zaterdag 17 juni. Door de afbouw van The Ocean Race is het evenemententerrein van Vlaggetjesdag compacter dan u normaal gewend bent. Wij zorgen er uiteraard voor dat u tijdens Vlaggetjesdag zo optimaal mogelijk kunt genieten van het evenement. De organisatoren van beide evenementen zijn in goed overleg om de afbouw van The Ocean Race en de opbouw van Vlaggetjesdag goed op elkaar af te stemmen. Tijdens The Ocean Race worden leuke activiteiten gepland als voorproefje op Vlaggetjesdag. 

Allianz WK Zeilen
Twee maanden na The Ocean Race vindt er nog een ander groot zeilevenement plaats in de havens van Scheveningen. Van donderdag 10 tot en met zondag 20 augustus is Scheveningen het decor van het Allianz WK Zeilen. Tijdens dit evenement komen ruim 900 boten uit 85 verschillende landen in actie. Wilt u weten wat dit evenement betekent en hoe u zich als omwonenden of ondernemer op dit evenement kunt voorbereiden? Kijk dan op allianzsailingworlds.com/omgeving.

Vragen
Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op via omgeving@theoceanracethehague.nl. We zorgen ervoor dat u uiterlijk binnen twee werkdagen een reactie ontvangt. 

Voor klachten kunt u terecht bij het Meldpunt Overlast Scheveningen via scheveningenmeldt.nl. Ook kunt u bellen met het Meldpunt Overlast Scheveningen via 14070 (Keuzemenu: toets 1 voor Den Haag, dan 2 voor overige vragen en dan 0 voor Meldpunt Overlast Scheveningen. Vóór 08.30 en na 17.00 kunt u direct toets 0 invoeren.)

Meer informatie
Volg ons via social media: Facebook, Twitter en Instagram. Meld u ook aan voor de speciale nieuwsbrief waarin we u op de hoogte houden van het evenement en de praktische maatregelen.

Het is niet mogelijk rechten te ontlenen aan bovengenoemde maatregelen. De organisatie houdt zich het recht voor om, indien de veiligheid in het geding komt, veranderingen door te voeren.