SUP Clean Up

Op 13 juni organiseert de gemeente Den Haag een SUP Clean-up voor Haagse basisscholen in het kader van het zeilevenement The Ocean Race. Tijdens deze activiteit gaan kinderen uit groep 6, 7 of 8 samen op een SUP-board door de Haagse grachten en ruimen ze zwerfafval op. Op deze manier maken we de stad een stukje schoner en leren de kinderen op een speelse manier over duurzaamheid en de gevolgen van zwerfafval in het water.

De SUP Clean-up is een initiatief van Gemeente Den Haag in samenwerking met kiteboardschool.nl. Op een SUP-board vaar je makkelijk over het water en met een schepnetje of afvalgrijper pak je het afval zo op. Zo combineren we een sportief uitje op het water met het schoonmaken van de stad.

De activiteit is bedoeld voor kinderen uit groep 6, 7 of 8 en bezit van zwemdiploma A is verplicht. De activiteit duurt circa 2 uur en er zijn in totaal 20 SUP-boards beschikbaar. In geval van meer kinderen in de klas, kunnen de kinderen tijdens de activiteit wisselen.

De SUP Clean-up vindt onder schooltijd plaats. Na aanmelding volgt het tijdvak waarin jouw school is ingedeeld. Wil je jouw klas aanmelden voor deze leuke en sportieve activiteit? Meld je dan snel (uiterlijk 30 mei) aan via deze link. Let op, er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!